Oferte locuri de munca top

Consursul de idei pentru noul sediu al Primariei Bacau a fost lansat

Proiectantul noului sediu al Primariei Bacau va fi ales in urma unui concurs de idei.
Considerand ca actualul sediu, edificat in urma cu 40 ani, nu mai este corespunzator din punct de vedere functional, al rezistentei si sigurantei in exploatare, edilii au dat drumul competitiei. Lansarea concursului de idei a fost aprobata in cadrul sedintei de consiliu de luni, 10 februarie.
Pentru edificarea noului sediu al primariei este propus un teren cu 2.183 mp, liber de constructii. Imobilul este utilizat la momentul de fata ca parcare publica pentru aproximativ de 50 autoturisme.
Amplasamentul ales se afla intre str. Nicolae Balcescu, b-dul Unirii, str. Mihai Viteazu si imobilul hotelului Moldova.
Se va realiza o cladire cu regimul de inaltime de 2S+P+4-6 care va ocupa pana la 35-40% din suprafata totala a terenului. Structura de rezistenta va fi din cadre de beton armat, plansee din beton armat, metalica sau mixta. Acoperirea va fi tip terasa ciculabila.
Finisajele utilizate vor fi similare cu cele ale cladirilor din zona.
Printre criteriile in functie de care va fi selectat proiectul castigator putem enumera: calitatea spatiului public, nota urbanistica, integrarea in sit, modul de insertie si relationare in contextual urban existent, modul de rezolvare a circulatiilor, acceselor, functionalitatea solutiei propuse, eficienta utilizarii spatiului etc.
In realizarea proiectului trebuie sa se tina de prezenta in vecinatate a mai multor cladiri si amenajari reprezentative pentru oras: Catedrala Ortodoxa Inaltarea Domnului si parcul cu acelasi nume, Biserica Sfantul Nicolae, hotelul Moldova, statuia Domnitorului Stefan cel Mare si Parcul Trandafirilor.
Castigatorul concursului de idei va fi premiat cu suma de 10.000 lei.
Competia a fost lansata la inceputul saptamanii, iar participantii se pot inscrie pana la data de 27 februarie.
Participantii se pot inscrie pana la data de 27 februarie, iar solutiilor pot fi depuse pana la data de 24 martie.
Castigatorul concursului va fi facut public la data de 31 martie 2014.

Sus