Solplanet x AeroFix

Productia de var a Celco ar putea creste cu pana la 60%

423.JPG Celco va putea produce cu 60% mai mult var. Compania a inaugurat un nou cuptor de var la fabrica din comuna Corbu, Constanta.
Cuptorul co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala va produce var bulgari, special pentru fabricarea blocurilor de BCA.
Investitia de aproximativ 4 milioane euro a avut ca obiectiv consolidarea pozitiei pe piata interna si externa a companiei prin implementarea unor tehnologii moderne care sa asigure o dezvoltare durabila.
Despre aceasta invesititie Irina Usuc, director comercial Celco, a precizat:
„Investitia intr-un nou cuptor de var a fost programata ca urmare a dorintei noastre de a raspunde prompt marilor consumatori industriali. Astfel am putut sa crestem capacitatea de productie a fabricii cu peste 60% si sa onoram orice solicitare cantitativa venita din partea clientilor nostri la un nivel calitativ superior.”
Odata cu punerea in functiune a noului cuptor, fabrica de var va putea produce alaturi de var bulgari, var macinat, var hidratat si var dolomitic necesar in industria siderurgica, in agricultura, horticultura, zootehnie si pentru reducerea nivelului poluarii centralelor electrice.

Sus