Solplanet x AeroFix

Constructiile metalice, productia este in crestere

Productia din industria constructiilor metalice si a produselor din metal (exclusiv masini, utilaje si instalatii) a crescut cu 3,6% (serie bruta) si cu 4,2% (serie ajustata) in primele 11 luni ale anului 2013 comparativ cu acelasi interval al anului precedent, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica.
In luna noiembrie 2013 fata de luna precedenta productia din industria constructiilor metalice a scazut cu -4,1% (serie bruta) si a crescut cu -1,4% (serie ajustata).
In noiembrie 2013 fata de aceeasi luna a anului 2012 au fost inregistrate doar cresteri, de 11,4% (serie bruta) si de 7,4% (serie ajustata).
*Scaderi ale productiei in industria metalurgica
In industria metalurgica, in primele 11 luni ale anului au fost inregistrate scaderi ale productiei atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata de -8,8%.
In luna noiembrie comparativ cu luna precedenta s-au evidentiat scaderi de 5,3% (serie bruta) si cresteri de 0,7% (serie ajustata).
Comparand luna noiembrie cu luna corespunzatoare a anului 2012 se remarca scaderi de 3,5% (serie bruta) si de 4,1% (serie ajustata).

Sus