Oferte locuri de munca top

Rubin Gold vrea sa dezvolte un proiect imobiliar in Dorobanti

115.jpg Compania Rubin Gold intentioneaza sa dezvolte in apropiere de Calea Dorobantilor din Capitala un ansamblu imobiliar cu functiuni mixte, care va integra in acelasi timp trei cladiri de patrimoniu. Ansamblul ar urma sa fie ridicat pe un teren de aproximativ 5.300 mp, cuprins intre strazile Mihai Eminescu si G-ral Ernest Brosteanu.
Proiectul prevede pastrarea si restaurarea cladirilor de patrimoniu, precum si constructia unei cladiri noi. Aceasta din urma ar urma sa fie compusa dintre-o baza generala cu inaltimea de 13 metri, si doua corpuri care pornesc din ea. Unul dintre corpuri va fi format din doua volume paralele, cu inaltimea maxima de 41,5 m, respectiv 45 m, in timp ce al doilea corp va avea o inaltime maxima de 27 metri. Ansamblul ar urma sa totalizeze o suprafata construita desfasurata de aproximativ 21.000 mp, conform Planului Urbanistic Zonal propus municipalitatii,
PUZ-ul, intocmit de Aviz Sprint si reputatul arhitect Dorin Stefan, a fost supus saptamana trecuta unei sesiuni de dezbatere publica, la care au participat organizatii neguvernamentale si reprezentanti ai locuitorilor zonei.
In opinia presedintelui Asociatiei Pro.Do.Mo., Roxana Wring, proiectul „ar trebui reluat de la zero”, astfel incat constructiile realizate sa nu aiba mai mult de 3-4 etaje, 30% din suprafata terenului sa fie rezervata spatiului verde, iar retragerile fata de monumentele istorice sa fie resepectate.
Prof. Dr. Serban Tovaru, reprezentantul unui grup de initiativa locala format din cateva sute de persoane care se opun proiectului mentionat, a sustinut ca acesta nu este in beneficiul cetatenilor deoarece ar agrava problemele de aglomeratie si poluare ce caracterizeaza zona. In opinia sa, cladirea propusa este in acelasi timp prea inalta, fapt ce ar putea genera probleme de insorire pentru proprietatile vecine si ar presupune distrugerea spatiului verde. Nu in ultimul rand, vecinii sunt nemultumiti de functiunea de „cazinou”, prevazuta in documentatie.
In replica, Paul Ionescu, reprezentantul Rubin Gold, a dat asigurari ca initiatorii proiectului nu doresc la momentul de fata dezvoltarea unui cazinou, aceasta functiune fiind inclusa, printre altele, in etapa in care dezvoltatorii erau inca nehotarati asupra destinatiei imobilului.
In fapt, ansamblul va gazdui o galerie comerciala, parcare publica, spatii pentru conferinte si birouri, precum si o galerie de arta. „Vrem sa facem un proiect foarte frumos, prin care cele 3 monumente istorice, nu doar ca vor fi pastrate, ci vor fi redate catre public. Va fi un mix intre nou si vechi”, a afirmat Paul Ionescu
La randul sau, arhitectul Dorin Stefan, a dat asigurari ca proiectul va fi realizat in beneficiul Bucurestiului. „Nu ma angajam in acest proiect daca nu aveam convingerea ca, in final, pot sa il fac mai bine decat altcineva. Cred ca am reusit sa impac toate problemele zonei. Faptul realizat cu buna credinta si probitate profesionala este cel ce va ramane”, a declarat Dorin Stefan.
In paralel, Rubin Gold are in curs de finalizare lucrarile de restaurare a monumentului istoric din Str. Dionisie Lupu nr 70-72, in urma unei investiii de aproximativ doua milioane de euro. Lucrarile vor fi gata cel tarziu in luna martie a anului curent, a precizat Paul Ionescu.

Sus