Oferte locuri de munca top

8 sfaturi pentru a găti ca un profesionist folosind un airfryer

Probabil că ați văzut o mulțime de aparate airfryer de-a lungul anilor și ceea ce ați descoperit este că, în ciuda numelui lor ispititor, acestea nu „prăjesc” deloc.

O friteuză cu aer cum e un Philips Airfryer funcționează exact ca un mic cuptor cu ventilator, circulând aer cald și uscat pentru a găti alimente. Se încălzește mai repede decât un cuptor și folosește puțin sau deloc ulei, ceea ce o face o modalitate mai sănătoasă de a „prăji” mâncarea. Rezultatele pot fi mixte (un cuptor oferă adesea un finisaj mai bun), dar acest aparat convenabil a câștigat o popularitate uriașă și o legiune de fani adoratori online.

Iată cum puteți găti multiple feluri de mâncare ca un profesionist, folosind un simplu Philips Airfryer.

1. Scuturați suplimentar

Cele mai multe modele de friteuză cu aer vă vor sfătui să scoateți coșul de gătit și să îi dați o scuturare o dată sau de două ori în timpul procesului de gătire. Dar, potrivit experților, ar trebui să adăugați întotdeauna o rundă de scuturare suplimentară, dacă doriți rezultate crocante și uniform rumenite.

2. Întindeți folie de aluminiu pentru alimentele sfărâmicioase

Dacă friteuza dvs. cu aer are un suport de sârmă mai degrabă decât o bază solidă (cum are un Philips Airfryer), experții vă recomandă să așezați un strat de folie de aluminiu sau o căptușeală special concepută pentru friteuza cu aer înainte de a găti alimente sfărâmicioase sau lipicioase. Acest lucru va asigura faptul că învelișul nu este șters în timpul procesului de scuturare și, de asemenea, facilitează curățarea.

Asigurați-vă doar că folia nu acoperă complet baza coșului – doriți ca aerul să curgă și de sub coș. De asemenea, nu lăsați folia să urce peste alimente în apropierea elementului și a ventilatorului.

3. Săriți peste preîncălzire (cu excepția cărnii)

Unul dintre principalele avantaje ale unei friteuze cu aer Philips Airfryer este că nu trebuie să așteptați să se încălzească înainte de a pune mâncarea înăuntru.

Puteți sări peste procesul de preîncălzire pentru produse precum alimentele sfărâmicioase și cartofii, dar ar trebui să știți veți obține rezultate mai bune la bucățile de carne dacă lăsați friteuza cu aer să se încălzească timp de cinci minute sau cam așa ceva înainte de a le adăuga în tava de gătit.

4. Adăugați apă în sertar atunci când gătiți alimente grase

Când gătiți alimente bogate în grăsimi, cum ar fi aripioarele de pui, grăsimea se poate scurge în tavă, provocând mizerie și mirosuri.

Experții vă sugerează să adăugați o cantitate mică de apă la baza sertarului (dacă designul permite) înainte de a găti, pentru a împiedica grăsimea să se afume. Sau să folosiți o căptușeală special concepută pentru prăjirea în aer liber pentru a preveni mizeria.

5. Evitați mașina de spălat vase

Cei mai mulți producători de airfryer pretind că coșurile și alte piese ale acestora pot fi spălate în mașina de spălat vase, dar experții spun că este mai bine să le spălați manual.

Dacă le puneți în mașina de spălat vase veți sfârși prin a deteriora suprafața antiaderentă destul de repede, iar spălarea manuală este oricum rapidă și ușoară.

6. Folosiți-l pentru a reîncălzi resturile de mâncare

Renunțați la cuptorul cu microunde și folosiți un Philips Airfryer pentru a reîncălzi rapid porții mici, păstrând în același timp textura și aroma. Cuptorul cu microunde vă va lăsa resturile de pizza înmuiată și neplăcută – o friteuză cu aer vă va oferi felii crocante și cu gust proaspăt în doar câteva minute.

7. Faceți chipsuri vegetale sănătoase

Aparatul dvs. de prăjit cu aer Philips Airfryer poate face mai mult decât cartofi prăjiți congelați standard. Experții spun că îl puteți folosi și pentru a vă face propriile chipsuri vegetale de la zero.

Tăiați un dovlecel (sau o altă legumă) în felii, acoperiți-l cu un amestec de făină, ou, parmezan și pesmet. apoi puneți-l într-un aparat de prăjit cu aer căptușit cu folie de aluminiu pentru chipsuri de legume crocante, făcute în casă.

8. Prăjiți nuci sau năut

O friteuză cu aer este ideală pentru a prăji nuci sau năut. Nucile necesită scuturare frecventă și monitorizare constantă pentru a evita supracoacerea, așa că sunt mult mai ușor de gătit într-o friteuză cu aer decât într-un cuptor.

Experții recomandă folosirea unei friteuze cu aer pentru a reîmprospăta nucile care nu mai sunt în stare bună, adăugând ulei de măsline și sare sau ierburi pentru aromă.

Sus