Solplanet x AeroFix

70% dintre achizitiile de apartamente de lux in Bucuresti se achita cash

In peste 70% din cazuri, clientii care isi permit sa achizitioneze un apartament de lux in Bucuresti, aleg sa achite pretul cu bani cash.

Si, desi acest procent se atinge in principal in Bucuresti (+70%), acelasi trend a fost observat si in Cluj-Napoca, unde ponderea urca pana la peste 75%.

Potrivit datelor existente in piata, apartamentele de lux se vand la fel de bine ca inainte de criza imobiliara.

Diferenta este facuta, insa, acum, de motivele care stau in spatele unei astfel de achizitii. Daca in anii trecuti se realizau achizitii de imobile de lux cu scopul de a fi folosite in mod exclusiv ca spatiu de locuit, cautand, in acest sens, cel mai mic pret de pe piata, in ultima vreme se poate observa tot mai mult o schimbare in mentalitatea de achzitie.

Tot mai multe achizitii se realizeaza, astazi, la preturi comparabile cu cele intalnite in alte capitale europene precum Paris sau londra. Odata achizitionate, apartamentele de lux sunt inchiriate si, in unele cazuri, atunci cand pretul pietei creste si se intrezareste oportunitatea, acestea sunt vandute pentru profit.

In acest nou context definit de oportunitate antreprenoriala, tot mai multi sunt dispusi sa plateasca si cateva sute de mii de euro, in cash, pentru achizitia unui apartament de lux intr-o zona buna.

Si daca tot ne gasim in mijlocul acestei discutii, haideti sa vedem 3 dintre cele mai ravnite apartamente de lux in Bucuresti, dar si in Cluj, selectate din portofoliul de imobile de lux afisat pe platforma de imobiliare de lux LuxuryImob.ro.

Incepem cu un penthouse situat in cartierul Herastrau, intr-o zona ultra-selecta, aproape de o suita de centre de business, dar si de parcul Herastrau.

Montera Residence se vinde la pretul de 350.000 de euro fara TVA, si reprezinta alegerea perfecta fie pentru un cuplu activ, care imbina cu succes lucrul de acasa cu o viata sociala echilibrata, dar si pentru cei care urmaresc completarea portofoliului de achizitii in scop antreprenorial.

Penthouse-ul este situat intr-o cladire construita in anul 2018 si dispune de toate facilitatile unei locatii cu o suprafata de peste 100 mp utili, definita in totalitate de cea mai inalta calitate:

  • Centrala proprie
  • Incalzire in pardoseala
  • Izolatie termica interior-exterior de cea mai inalta calitate
  • Finisare de calitate superioara
  • O terasa superba de 47.37 mp care inconjoara apartamentul

Apartamentul dispune de o suprafata construita de 120 mp si, dupa cum am spus si mai devreme, de 100 mp din care fiecare centimentru iti sta la dispozitie.

Penthouse-ul Montera Residence dispune de:

  • 3 camere
  • 1 dormitor
  • 1 bucatarie open space
  • 2 bai

De asemenea, nu trebuie sa trecem mai departe fara a mentiona si locul de parcare integrat in oferta.

Continuam seria apartamentelor de lux cu Borghese Residence, o resedinta somptuasa din Cartierul Francez, la doi pasi de parcul Herastrau.

Arhitectura spatiului este definita de o invazie a luminii naturale, care cade perfect pe insertiile arhitecturale de ispiratie burgheza.

Singurul lucru care poate impresiona mai tare decat spatialitatea interiorului este doar rafinamentul materialelor High-Class, asezate cu cel mai bun gust pe suprafata de 82 mp utili ai apartamentului de lux.

Borghese Residence dezvaluie un living generos, doua dormitoare, o bucatarie, o baie si un balcon, o locatie ideala pentru un cuplu dinamic, activ, pasionat de natura si cu o apatenta scazuta fata de zumzetul urban.

Apartamentul de lux este disponibil la pretul de 169.000 de euro, iar separat de poate achizitiona si un loc de parcare subteran, contra sumei de 18.000 de euro.

Cel de-al treilea apartament de lux pe care il vom prezenta se afla, de aceasta data, in Cluj-Napoca, si vine cu pret de achizitie de 185.000 de euro.

Apartamentul este situat intr-un imobil cu doua nivele din zona istorica a orasului, oferind o experienta deosebita prin rafinamentul finisajelor si a mobilierului.

Cu o suprafata de 95 mp, apartamentul ofera o structura compartimentala care cuprinde un living amplu cu bucatarie, 2 dormitoare, baie, o camera tehnica, hol, dar si o boxa de depozitare in curte.

Apartamentul de lux este renovat recent, complet mobilat la cele mai inalte standarde de calitate, si utilat cu tehnologii de ultima ora.

Locatia reprezinta o alegere oportuna daca ai de gand sa investesti pe piata de imobiliare din Cluj-Napoca.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus