Schema de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea programului de creştere a competitivităţii produselor industriale” a fost aprobată de Guvern.
Acest ajutor se adresează întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în industria prelucrătoare şi a recuperării materialelor, precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură.
Bugetul total al schemei de ajutor de minimis este de 30 milioane de lei (6 milioane euro), din care 10 milioane de lei pentru anul 2022, respectiv 20 milioane de lei pentru anul 2023. Plățile urmează să fie efectuate până la data de 31 decembrie 2027.
Sumele vor fi acordate ca sprijin pentru proiecte de implementare și certificare a sistemelor de management al calității sau management de mediu și audit, implementarea și certificarea sistemelor de management al sănătății și siguranței ocupaționale, responsabilitate socială și igienă alimentară și al sistemelor de management al securității informației.
Proiect rezidential, cu peste 140 apartamente, propus in provincie
De asemenea, pot beneficia de această formă de sprijin proiecte de dotare și modernizare a laboratoarelor de testare și etalonare existente sau, după caz, acreditarea lor, certificarea voluntară a produselor, obținerea etichetei ecologice, asimilarea de tehnologii și produse noi, valorificarea rezultatelor obținute în cadrul programelor de cercetare-dezvoltare finanțate din fonduri publice, precum și aplicarea invențiilor autorilor români protejate de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.
Noua schemă de sprijin propusă de Ministerul Economiei este complementară cu programele finanțate din fonduri europene.
Ajutorul va fi acordat sub formă de grant.
Schema va intra în vigoare odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial și se aplică până la 31 decembrie 2023, în limita bugetului alocat.
Numărul estimat al beneficiarilor acestei măsuri este de 75 de întreprinderi, inclusiv societăți cooperative (25 în 2022 și 50 în 2023) din industria prelucrătoare și sectorul recuperării materialelor.
Descărcați aici