Oferte locuri de munca top

5 soluții de amenajare pentru apartamentele mici

Poate apartamentul tău este mai mic decât ți-ai fi dorit, dar chiar și așa, îl poți amenaja pe gustul tău. Pot fi realizate diverse amenajări interioare apartamente mici, astfel încât să te bucuri de o locuință luminoasă, aerisită și echilibrată. În continuare, îți vom oferi cinci soluții de amenajare pentru apartamentele mici.

1.   Dulapuri încastrate în pereți

O soluție extrem de populară este să renunți la dulapurile și dressing-urile obișnuite și să optezi pentru dulapuri încastrate în pereți. Astfel, vei câștiga spațiu suplimentar, care este absolut necesar într-un apartament de dimensiuni reduse.

Tot în ceea ce privește mobila, sunt și alte trucuri utile pe care le poți utiliza pentru o amenajare apartament mic de bloc. De exemplu, dacă bucătăria este mică și îngustă, este recomandat să înlocuiești masa obișnuită cu una rabatabilă, pe care o poți strânge cu ușurință atunci când nu o folosești, câștigând astfel un plus de spațiu. Când ai un apartament mic, este necesar să profiți de fiecare truc posibil, pentru a beneficia de tot spațiul posibil. De exemplu, poți să realizezi la comandă o bibliotecă cu rafturi, sertare și dulapuri, înalte până în tavan. Vei avea astfel suficient spațiu pentru depozitare, fără a aglomera spațiul disponibil.

Dacă ai copii, de exemplu, poți opta pentru un pat suspendat în camera copilului. Astfel, spațiul de jos poate fi utilizat pentru birou, spațiu de joacă, sau chiar o canapea. În restul încăperilor, poți opta pentru dulapuri și spații de depozitare până în tavan, pentru a folosi fiecare centimetru de spațiu disponibil.

Un alt truc este să înlocuiești biblioteca clasică cu rafturi suspendate și să utilizezi mobilier cu picioare, întrucât designerii consideră că acest tip de mobilier aduce un plus de fluiditate spațiilor mici.

În ceea ce privește culoarea mobilei, este recomandat să alegi mobilier în culori deschise, întrucât ele vor mări vizual încăperea. Dacă cauți mobilă în Brașov poți găsi mobilă modernă, cu fronturi lucioase, care reflectă frumos lumina naturală.

2.   Pereți în culori deschise

Cea mai bună opțiune pentru a avea un decor spectaculos, necostisitor și potrivit unui apartament mic este tapetul. În camerele de dimensiuni reduse, este recomandat să alegi un tapet de culoare albă sau culori în nuanțe deschise. Alege un perete pe care să montezi un tapet decorativ, iar pe restul pereților montează un tapet simplu, fără model, într-o singură culoare.  De asemenea, poți alege un tapet cu dungi verticale sau orizontale, întrucât au efectul de a face camera să pară mai lată sau mai înaltă.

Chiar dacă poți folosi culori și tapet cu dungi sau model floral, este recomandat să nu abuzezi de imprimeuri.

3.   Canapele extensibile

Canapelele extensibile sunt ideale pentru un apartament mic, întrucât îți permit să salvezi spațiu. De exemplu, dacă dormitorul tău este mic, poți renunța la patul obișnuit, în favoarea unei canapele extensibile. Astfel, pe parcursul zilei, vei putea închide canapeaua, pentru a beneficia de spațiu în dormitor. La fel poți proceda pentru camera copiilor sau pentru camera de zi, în cazul în care o transformi în cameră de oaspeți, la nevoie.

4.   Folosește uși glisante

Tot mai multe apartamente au bucătăria deschisă cu livingul și holul, pentru a crea senzația unui spațiu mai aerisit. Însă, dacă obișnuiești să gătești des, s-ar putea ca această organizare a spațiului să nu fie cea mai potrivită. În schimb, o soluție eficientă ar fi să montezi o ușă glisantă care să separe bucătăria de restul apartamentului.

Ușile glisante sunt extrem de populare în rândul persoanelor care au apartamente mici. Acestea pot fi din sticlă sau lemn și sunt extrem de practice, ajutându-te să salvezi spațiu.

5.   Lumina

Lumina este importantă, mai ales într-un spațiu restrâns. De aceea, este recomandat să renunți la draperiile opace, grele și să le înlocuiești cu perdele vaporoase și transparente, care permit luminii naturale să pătrundă în încăpere. De asemenea, nu uita de lumina artificială. Instalează numeroase surse de iluminat general și local.

Amenajarea apartamentului mic

Chiar și un apartament mic poate fi amenajat corespunzător, pentru a da impresia de spațiu, de atmosferă plăcută și degajată. Câteva dintre aspectele de care trebuie să ții cont în amenajarea unui apartament mic includ mobila, canapeaua extensibilă, ușile glisante, pereții în culori deschise și iluminarea corespunzătoare a locuinței.

 

Sus