Oferte locuri de munca top

5 sfaturi pentru folosirea unei pompe de căldură aer-apă

În acest articol, vă dezvăluim sfaturile noastre pentru a vă asigura că proiectarea și instalarea pompei de căldură se desfășoară fără probleme. Iată cum să profitați la maximum de pompa de căldură aer-apă.

1. Reduceți temperatura de pornire

Primul lucru care trebuie realizat este un mijloc eficient de a obține o temperatură de grad scăzut de la pompa de căldură aer-apă la camerele dumneavoastră. Vorbim despre scăderea pe cât posibil a temperaturii de debit a sistemului pentru a reduce costurile de funcționare. Cu o temperatură mai scăzută a apei produse de sistemul de pompă de căldură aer-apă, acesta trebuie să lucreze mai puțin și, prin urmare, va folosi mai puțină energie electrică pentru a funcționa și a vă menține casa caldă.

Cel mai bun mod de a introduce această căldură de calitate inferioară în clădire este să instalați un sistem de încălzire prin pardoseală cu debit foarte scăzut, proiectat pentru 35ºC, în loc de 45ºC, cum este normal. Dacă încălzirea prin pardoseală nu este o opțiune practică, se pot folosi chiar și radiatoare de bună calitate și foarte eficiente, cu debit redus.

2. Dimensionarea corectă

Următoarea piesă a puzzle-ului care trebuie să fie corectă este înțelegerea exactă a pierderilor de căldură ale locuinței, folosind standardele BSEN12831 sau CIBSE pentru a identifica pierderile de căldură ale locuinței în plină iarnă. Calcularea acestei pierderi cameră cu cameră ajută în două moduri. În primul rând, proiectarea încălzirii prin pardoseală pentru a vă asigura că fiecare cameră poate fi încălzită suficient. În al doilea rând, pentru a vă asigura că specificați și instalați pompa de caldura aer-apa de dimensiunea potrivită. Au apus vremurile în care sistemele de încălzire a locuințelor erau supradimensionate masiv, iar un calcul precis vă va asigura că nu risipiți bani și nici nu instalați o soluție de încălzire prea mare (sau prea mică!).

Pentru încălzirea aer-apă, este esențial să vă asigurați că pompa de căldură aer-apă poate furniza energia de care aveți nevoie la temperatura exterioară minimă. Cereți producătorilor de pompe de căldură tabelele de capacitate și utilizați valoarea „integrată” sau valoarea medie a energiei pentru a vă asigura că pompa de căldură va face față cu bine atunci când este cel mai important.

3. Cerințele de spațiu și de energie

Asigurați-vă că dispuneți de un spațiu pentru unitatea de ventilație exterioară care să fie departe de zonele sociale și de plantele de grădină indisciplinate. Un mare mit este acela că o pompă de căldură aer-apă trebuie să fie amplasată într-o poziție însorită sau pe un perete orientat spre sud; pur și simplu nu este adevărat, dar ar trebui să fie amplasată în mod rațional într-o zonă care nu este prea închisă.

De asemenea, verificați dacă aveți suficientă energie electrică disponibilă pe panoul de siguranțe pentru acest aparat suplimentar. Din ce în ce mai mult, odată cu instalarea punctelor de încărcare a vehiculelor electrice și a aragazurilor electrice, alimentarea standard cu energie electrică monofazată a unei proprietăți poate fi un pic mai dificilă. Pentru casele medii sau mari, poate fi necesară o alimentare divizată sau o alimentare electrică trifazată. Dacă aveți îndoieli, consultați-vă cu un electrician.

4. Selectare și instalare acreditată a produselor

Asigurați-vă că pompa de căldură aer-apă și instalatorul pe care îl alegeți în cele din urmă sunt din surse reputabile, pentru a vă asigura că veți beneficia probabil de o instalare profesională și de protecție a consumatorilor.

5. Control inteligent

Fără un control adecvat, un sistem de încălzire este, în cel mai rău caz, aproape inutil și, în cel mai bun caz, foarte ineficient. Investiți în termostate de cameră digitale simple și/sau în temporizatoare care pot fi ajustate cu ușurință la nevoile stilului dvs. de viață. Din ce în ce mai mult, puteți să le accesați prin intermediul dispozitivelor mobile și să le verificați și să le modificați de oriunde din lume, dacă doriți!

Există pe piață o gamă largă de produse de control al sistemului de încălzire care se potrivesc tuturor nevoilor utilizatorilor, de la cele mai simple la cele extrem de complexe, la prețuri rezonabile, care vă vor optimiza costurile de funcționare, fiind în același timp cu adevărat flexibile.

 

Sus