Oferte locuri de munca top

5 motive pentru care merită să vă dresați câinele

Dresajul oferă numeroase beneficii atât câinelui, cât și proprietarului. Dacă dețineți un câine, înțelegeți în mod natural nevoile sale de bază pentru hrană, apă și îngrijire medicală. În zilele noastre, dresajul este larg acceptat ca o altă nevoie pentru câini, care este aproape la fel de importantă ca și celelalte nevoi ale acestora.

La urma urmei, dacă vă dresați câinele, acesta este ascultător, el vine la comandă, stă la comandă, intră în cușca de câine și așteaptă porunca stăpânului, pe care o ascultă fără nicio excepție.

Dacă asta e tot ce știți despre dresajul câinilor, s-ar putea să fiți surprinși să aflați că există mai multe lucruri care pot rezulta în urma acestui proces. Iată o listă cu cele mai frecvente beneficii ale dresajului câinelui.

Învățați împreună.

Există o concepție greșită obișnuită conform căreia școala de câini dresează doar câini. Deși un câine învață multe, proprietarii învață la fel de mult ca și animalele lor. În calitate de proprietar de câine, învățați cum să comunicați cu câinele, cum să-i citiți intențiile și tiparele de comportament; înțelegeți cum să transmiteți mesaje câinelui dvs. și să primiți un răspuns înapoi. Învățați toate conceptele de bază despre dresajul câinilor și beneficiile pe care le oferă. După aceea, puteți continua dresajul mai departe pe cont propriu, dacă doriți, sau puteți dresa alți câini de unul singur. Cu toate acestea, chiar dacă vă dresați al treilea sau al patrulea câine, există multe alte motive pentru a merge cu el la o școală de câini.

Câinele dvs. învață abilități sociale.

Sună ciudat, dar în practică abilitățile sociale permit câinelui dvs. să se comporte corect în anumite situații. Câinele dvs. se obișnuiește cu alți oameni și cu alți câini, ceea ce este crucial pentru dezvoltarea câinilor tineri. Cursurile de grup se asigură, de asemenea, că animalul dvs. de companie nu va lătra la un trecător, nu va intra în panică și nu va trage de lesă când veți vedea o veveriță sau nu va sări pe oaspeții dvs. Câinii bine antrenați pot fi luați aproape oriunde, cum ar fi o excursie în familie, o petrecere în grădină, la jogging sau chiar la operă, dacă asta vă doriți.

Aveți mai mult control și siguranță.

Dacă vă învățați câinele să stea sau să vină când este chemat, acesta nu este doar un truc pentru distracție. Vă oferă un instrument pentru a controla acțiunile câinelui. Abilitatea de a vă chema câinele înapoi asigură că nu va fugi. El nu va urmări oamenii în parc și, dacă o va face, îl veți putea chema înapoi. De asemenea, oferindu-i câinelui ceva de făcut, se asigură că acesta nu va face, în schimb, ceva inadecvat. De exemplu, dacă câinele dvs. latră la un poștaș, comandați-i să stea (câinelui, nu poștașului) și, dacă tace, îl puteți lăuda pentru a încuraja comportamentul într-un mod pozitiv. Pe măsură ce progresați și vă învățați câinele mai multe lucruri, dezvoltați un repertoriu puternic de instrumente de utilizat, lucru care vă îmbunătățește comunicarea generală.

Câinele dvs. are mai puține probleme de ascultare.

Există o logică în spatele acestui lucru. Câinii dresați comunică mai bine cu stăpânii lor, ceea ce înseamnă că este mai ușor să stabiliți limite pentru ceea ce este și nu este permis. Mai important, sesiunile regulate de dresaj sunt solicitante fizic și psihologic – într-un mod bun – ceea ce înseamnă că câinii primesc stimulare și atenție constantă. Lipsa atenției cauzează adesea probleme de comportament la câini.

Atât dvs., cât și câinele dvs. sunteți activi.

Câinii sunt animale active, iar în sălbăticie și-ar urmări și vâna hrana ore în șir. Desigur, nu doriți ca câinele dvs. să se apuce să urmărească iepuri, mai ales dacă aceștia sunt imaginari, dar par să „trăiască” sub peluza dvs. Activitatea regulată, cum ar fi dresajul, oferă câinelui dvs. suficiente lucruri reale de făcut, așa că nu trebuie să „inventeze” alte activități de unul singur. Desigur, dresajul este doar una dintre opțiunile dvs. – puteți, de asemenea, să vă duceți câinele la plimbare sau să aruncați și să recuperați o minge – dar dresajul este singura activitate care exercită cel mai mult creierul câinelui. Și, ca efect secundar, și dvs. deveniți mai activ.

Beneficiul final al dresajului câinilor este fericirea. Pentru cine? Pentru amândoi. Proprietarii primesc un câine bine comportat, care răspunde la comenzile lor și poate fi dus aproape oriunde, fără griji. În schimb, câinii au și ei parte de fericire; ajung să întâlnească alți câini, primesc atenția stăpânilor și au ceva de făcut.

 

Sus