Oferte locuri de munca top

5 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE ȘTII DESPRE UN BULDOEXCAVATOR

Buldoexcavatoarele sunt cele mai populare utilaje de construcții din lume, datorită multifuncționalității pe care o oferă. Un buldoexcavator poate înlocui mai multe utilaje, precum excavatorul, încărcătorul frontal sau chiar motostivuitorul.

În cele ce urmează, vă prezentăm cele mai importante aspecte pe care trebuie să le cunoașteți despre un buldoexcavator, de la specificații tehnice până la marca buldoexcavatoarelor sau la ce se folosesc.

  1. Care sunt specificațiile tehnice ale unui buldoexcavator.

Buldoexcavatorul este mai mic decât excavatorul. Acesta este format din șasiu și cabină, braț de excavare și un încărcător frontal. Spre deosebire de excavator, buldoexcavatorul are o rotație maximă de 200 grade spre părțile laterale.

Specificații tehnice – CP (cai putere) – o unitate de măsură a puterii. Prin definiție, un CP este suma tuturor energiilor necesare pentru a muta 16,5 tone la 30-48 cm, într-un minut. Este o măsură a capacității utilajului de a muta/ridica o greutate. CP la un buldoexcavator vă poate oferi o idee despre cât de capabil este utilajul. În cele mai multe cazuri, buldoexcavatoarele cu o adâncime de săpare mai mare au, de obicei, o putere mai mare. Puterea unui buldoexcavator este cuprinsă, de regulă, între 68 CP și 127 CP sau chiar mai mult.

Greutatea utilajului – Greutatea unui buldoexcavator este importantă atunci când vorbim de suprafețele pe care se lucrează cu acesta, dar și de stabilitatea acestuia atunci când execută lucrări grele. De regulă, greutatea unui buldoexcavator se află între 6 tone și 12 tone.

Adâncimea de săpare – Buldoexcavatoarele sunt cel mai adesea folosite pentru săpare și încărcare, de aceea trebuie să avem în vedere adâncimea de săpare a utilajului. În unele cazuri, adâncimea de săpare poate fi dată și de lungimea brațului. Adâncimea de săpare a unui buldoexcavator poate ajunge de la 2 la 5 metri, în unele cazuri și mai mult.

Braț telescopic – Majoritatea buldoexcavatoarelor au un braț telescopic (extensia brațului). Acesta ajută la un mai bun control a brațului și la lungimea/adâncimea de săpare.

Capacitatea de încărcare – Capacitatea de încărcare frontală este extrem de importantă la manipularea materialelor. În general, capacitatea de încărcare a unui buldoexcavator variază între 1 m3 și 1.5 m3.

Tipul roților – Majoritatea roților buldoexcavatorului sunt standard (inegale, roțile spate sunt mai mari).

  1. Beneficiile unui buldoexcavator.

Sarcini de lucru mari – Buldoexcavatoarele pot efectua sarcini mult mai grele față de un mini excavator.

Distanța la care poate lucra – Pentru că are un braț mult mai mare față de un mini excavator, buldoexcavatorul ajunge cu o cupă de excavare la distanțe mult mai mari și poate să sape la o adâncime mai mare.

Atașamente – Buldoexcavatorul, la fel ca un mini excavator, poate folosi brațul de excavare la mai multe activități, datorită gamei largi de atașamente care pot fi utilizate.

Cupă frontală – Față de un mini excavator, un buldoexcavator poate fi folosit la încărcare, datorită cupei frontale care poate fi, la rândul ei, de mai multe tipuri.

  1. La ce se folosește un buldoexcavator?

Cu ajutorul unui buldoexcavator, putem realiza o mulțime de activități, printre care cele mai importante sunt: săpare, demolare, compactare, transportul și manipularea materialelor (inclusiv bușteni), piconare, forare, amenajarea și întreținerea terenurilor, dezvoltarea sistemului feroviar, pregătirea siturilor pentru pavaj, deszăpezire, reciclare asfalt.

  1. Ce accesorii se pot folosi la un buldoexcavator?

Principalele accesorii care pot fi folosite la un buldoexcavator compact sunt: cupe de excavare de diverse tipuri și dimensiuni, cupă de taluzare, multiprocesor, graifer, placă de compactare, foreză, picon, mulcher, cositoare, măturători stradale, nacela, furci, trencher, lamă dozer, freză asfalt, perie asfalt, cupă mixare, cupă taluzare.

  1. Marca buldoexcavatoarelor

Principalele branduri de buldoexcavatoare sunt: Case Corporation, Caterpillar Inc., John Deere, Escorts Group, Fiat, Ford Motor Company, Hitachi Ltd., Hydrema, Hyundai Heavy Industries, J. C. Bamford (JCB), Komatsu Ltd., LiuGong, Mahindra, New Holland Construction, Terex, VF Venieri, Volvo Construction Equipment.

 

 

 

 

Sus