Oferte locuri de munca top

5 lucruri la care sa fii atent cand renovezi o casa

Renovarea unei case este, inainte de toate, o provocare ce necesita nervi tari si rabdare. Un proces lung si costisitor pentru care ar trebui sa-ti stabilesti inca de la inceput obiectivele si sa proiectezi pe etape toata desfasurarea. Rasplata va fi pe masura!

Vei afla in randurile urmatoare cinci aspecte de luat in considerare inaintea renovarii casei, fie ca intentionezi sa renovezi doar o camera, fie ca ai planuri de renovare generala. Fii inspirat si alege ce este mai bun pentru casa ta!

Bugetul

Primul lucru la care ar trebui sa te gandesti inainte de a consulta oferte și de a stabili detalii este bugetul pe care il poti rezerva schimbarilor caminului. Calculeaza-ti economiile si stabileste o suma maxima pe care sa o respecti pana la terminarea lucrarilor. Este recomandat sa introduci in acest buget si un procent de 10% din suma pentru cheltuielile neprevazute; oricat de bine ai planifica, vor exista intotdeauna urgente care sa iti dea planurile peste cap.

Confortul termic

Temperatura constanta de 20 – 23 de grade Celsius si umiditatea mai mica de 60% te pot scuti pe termen lung de multe neplaceri cum ar fi igrasia, careia ii sunt atribuite mai multe afectiuni ale aparatului respirator.

Daca pe timpul iernii facturile la caldura sunt prea scumpe si ai in plan reconversia sistemului termic, poti opta pentru o pompa de caldura de calitate. Acest sistem, care iti asigura atat necesarul de caldura in anotimpul rece, cat si racoarea dorita pe timpul verii, este unul dintre cele mai eficiente mecanisme de producere a caldurii. Chiar daca necesita o investitie serioasa la inceput, aceasta se va amortiza in 4 – 6 ani. In plus, vei fi independent de combustibilii fosili, deoarece pompele de caldura sol-apa folosesc caldura din interiorul Pamantului (energia geotermala).

Vopseaua

Un mod bun de a schimba aspectul camerelor este sa lucrezi la culoarea peretilor. Nu orice vopsea se potriveste, mai ales daca alegi sa pastrezi acelasi mobilier, iar pentru o asortare buna a culorilor ar trebui sa ceri sfatul unui designer. Totusi, exista cateva reguli universale la indemana oricui, care te vor ajuta sa dai o alta fata camerei.

De pilda, este cunoscut faptul ca lumina va fi influentata de culoarea peretilor. De aceea, intr-o camera de dimensiuni mici ar trebui sa folosesti albul sau o culoare deschisa, pentru a crea iluzia de spatiu.

Podeaua

In cazul in care alegi sa reconditionezi pardoseala din cauza starii precare a acesteia, ai de indeplinit o sarcina complexa. In functie de podeaua existenta, va trebui sa inlaturi toate piesele vechi, sa nivelezi locul si eventual sa torni o sapa, dupa care te poti apuca de amplasarea podelei noi.

Daca pardoseala existenta in casa ta se afla in stare buna si doresti doar sa-i schimbi aspectul, exista solutii sub forma podelelor modulare, ce se aplica direct pe podeaua existenta, imitand diverse materiale.

Usile

Fiind primul contact cu o locuinta, usa isi merita atentia atunci cand vine vorba despre renovare. O solutie eleganta, dar si scumpa in acelasi timp este achizitionarea unor noi usi, in ton cu mobilierul si cu nuantele alese pentru renovare.

Cealalta varianta este cea a reconditionarii usilor, cu costuri variabile in functie de vechimea si materialul usii. Rezultatele pot fi neasteptat de bune, pe masura muncii tamplarului pe care l-ai ales. Orice varianta ai considera, tine cont de asortarea culorilor si de contraste.

In concluzie, planificarea cheltuielilor si stabilirea obiectivelor principale ale renovarii te vor scuti de timp pierdut si te vor ajuta sa iti optimizezi cheltuielile.

Acordand atentia cuvenita sistemului de incalzire, usilor, podelei si culorii peretilor, vei avea parte de un nou ambient confortabil si estetic.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus