Oferte locuri de munca top

5 beneficii ale ventilației corecte în școli

  • Conform studiilor, riscul de transmitere a Covid 19 scade cu până la 80% în spațiile corect ventilate;
  • Studiul realizat de fundația Hume în școlile din regiunea Marche, Italia concluzionează că incidența cea mai mică a cazurilor de Covid 19 se înregistrează acolo unde sistemele de ventilație sunt mai performante.

Începutul școlii înseamnă pentru un procent însemnat dintre elevi și profesori și un risc crescut de a contracta bolile de sezon, inclusiv coronavirusul. Imunitatea fiecărei persoane joacă un rol important în prevenirea îmbolnăvirilor, dar pe lângă aceasta, corecta ventilație a sălilor de clasă are un impact semnificativ atât asupra sănătății, cât și confortului și productivității.

Cu o densitate de aproximativ 30 de copii în fiecare clasă, într-un spațiu incorect ventilat aerul devine rapid foarte poluat, un mediu propice de transmitere a virusurilor. Pentru protejarea sănătății copiilor și creșterea capacității de concentrare este nevoie de aport de aer natural, care se obține foarte simplu, prin automatizarea ferestrelor. Clădirile destinate birourilor, la fel ca orice alte spații cu densitate mare de persoane sunt supuse aceluiași risc. Iată 5 beneficii ale ventilației corecte în școli, valabile de altfel pentru toate spațiile foarte aglomerate.

  1. Sănătatea copiilor are de câștigat!

Soluțiile de automatizare a ferestrelor susțin un mediu sănătos în școli, pentru că asigură ventilarea naturală. Studiul realizat de fundația Hume în școlile din regiunea Marche, Italia, în perioada Septembrie 2021 – Ianuarie 2022 a pus în evidență faptul că infecțiile cu coronavirus au scăzut proporțional cu frecvența împrospătării aerului. Astfel, la o ventilare completă de 2.4 ori pe oră infectările cu coronavirus au fost reduse cu 40%, cu 66.8% în cazul în care aerul era reîmprospătat de 4 ori pe oră și cu 82.5% acolo unde acest lucru se întâmpla de 6 ori/oră. Studiul realizat de fundația Hume arată că și sistemele de ventilație mecanică sunt la fel de eficiente. Astfel, dacă s-ar instala astfel de soluții s-ar putea trece de la 250 de cazuri la 100.000 de elevi (nivelul de alertă setat de ministerul educației italian) la 50 de cazuri la 100.000.

Ventilarea corectă a sălilor de clasă, amfiteatrelor și a tuturor spațiilor aglomerate, în care oamenii petrec timp îndelungat previne apariția multor probleme de sănătate, între care se numără durerile de cap, alergiile, crizele de astm, erupțiile cutanate și rinitele alergice.

  1. Siguranță în caz de incendiu

Pe lângă asigurarea ventilației naturale zilnice si economia de energie electrică destinată climatizării, ferestrele automatizate pot avea și funcție desfumare (evacuarea fumului și gazelor fierbinți în caz de incendiu). Spre exemplu, dacă sunt conforme cu standardele naționale (P118) și cu normele europene (EN12101), actuatoare cu lanț pentru ferestre denumite și motoare cu lanț pot fi utilizate pentru desfumare, atât la evacuarea fumului, cât și la aportul de aer proaspăt, din exteror. În oferta KADRA, companie românească cu aproape 30 de ani experiență pe piață se regăsesc și motoare cu lanț “inteligente”, ce permit atât utilizarea în modul silențios (viteză mică) pentru ventilație cât și deschiderea rapidă și totală (full stroke, full speed) în caz de incendiu.

  1. Economii la menținerea temperaturii optime

În condițiile creșterii semnificative a prețului la energia electrică și gaz, automatizarea ferestrelor ajută la realizarea unor economii substanțiale la energia necesară menținerii unei temperaturi optime în clădire. Spre exemplu, un sistem de ventilație VAV (cu volum de aer variabil) bazat pe automatizări inteligente pentru ferestre poate genera o economie între 10% și 21%.

  1. Prevenirea apariției condensului și mucegaiului

Umiditatea excesivă poate conduce la apariția condensului și a mucegaiului. La rândul lor, acestea influentează negativ starea de sănătate a copiilor și profesorilor. Reacțiile alergice și problemele respiratorii sunt doar câteva dintre afecțiunile ce pot fi dezvoltate în spațiile umede. Ventilația corectă previne toate aceste probleme optimizând nivelul umidității.

  1. Confort sporit, concentrare mai bună

Multe clase din școlile românești sunt supraaglomerate, iar când foarte multe persoane se adună într-un spațiu restrâns, mediul va deveni curând sufocant. Un spațiu bine ventilat va fi instantaneu mai confortabil, creând un mediu mai relaxant, propice concentrării și studiului. De altfel, aceasta este valabil atât pentru școli, cât și pentru clădiri de birouri, spații de producție, comerciale etc.

Cu o experiență de aproape 3 decenii pe piața de profil din România, singurul furnizor de soluții integrate de automatizare și management al accesului, KADRA include în portofoliul său soluții eficiente și complete de automatizare a ferestrelor. Pentru instituții de învățământ, spitale și clinici, clădiri de birouri, centre comerciale și facilități de producție, sistemele de automatizări ferestre și ventilație de la KADRA sunt soluții moderne care, pe lângă impactul pozitiv asupra sănătății și confort, asigură și creșterea eficienței energetice a clădirilor.

Despre KADRA

Cu o experiență de 29 de ani, KADRA este singura companie din România care oferă soluții tehnice integrate de inginerie și management al căilor de acces. Fie că este vorba de soluții de automatizare a ușilor, porților și ferestrelor, de managementul parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA inovează continuu, asigurând partenerilor săi servicii complete, de la consultanță până la proiectare, execuție și mentenanță, totul pentru sporirea confortului și sentimentului de siguranță.

Printr-un model de business integrat și know-how inovativ, KADRA este primul one-stop-shop care pune la dispoziție toate soluțiile și sistemele de acces pentru clădiri rezidențiale, industriale, pentru unități medicale,  spații urbane și locuințe individuale.

KADRA reinventează spațiul cotidian, pentru ca oamenii să se simtă confortabil, liberi și protejați. Primele plăți cu cardul sau opțiunea plății contactless cu smartphone-ul la stația automată de plată a parcării, primele lucrări de anvergură cu policarbonat din România, primele uși automate ermetice pentru sălile de operații sau cea mai mare și securizată parcare de tiruri nu doar din țară, ci și din Europa de Est sunt doar câteva dintre realizările de pe piața soluțiilor automate de acces de la noi din țară implementate cu succes de KADRA.

Fondată în 1993, compania KADRA înseamnă astăzi mii de proiecte finalizate de o echipă valoroasă de peste 90 de oameni care au atât know-how-ul, cât și deschiderea de a pune la dispoziția clienților experiența acumulată în timp.

Radu Opriș, Andreea Strugaru și Monica Sagmar cred că viitorul companiei pe care o dețin se va baza pe doi mari piloni: dezvoltarea soluțiilor în jurul conceptului de free-flow (circulație și acces liber) și o echipă cu competențe aprofundate, care va fi mereu pregătită să lucreze cu cele mai noi tehnologii din domeniu.

Sus