Oferte locuri de munca top

4 sfaturi pentru cumpărarea unui colțar și 2 greșeli de evitat

Canapele în formă de L, uneori numite și colțare de bucătărie sau colțare de living, sunt o alegere populară. Sunt excelente pentru confort, oferă o cantitate bună de locuri și sunt disponibile în tot felul de stiluri, culori și țesături diferite. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți pentru a face cea mai bună achiziție pentru dumneavoastră!

În acest articol, vă vom oferi sfaturile noastre de top pentru a cumpăra colțare de bucătărie sau de living, apoi vom aborda unele dintre cele mai frecvente greșeli pe care proprietarii de case le fac atunci când cumpără un colțar.

Colțarele sunt versatile și se pot potrivi cu o mare varietate de stiluri și forme de camere. Atâta timp cât cumpărați o piesă de înaltă calitate de la un brand de renume, este greu să dați greș. Cu toate acestea, există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună utilizare a noii dvs. achiziții.

Alegeți un tip specific de colțar

Mulți cumpărători nu știu că există diferite tipuri de colțare de bucătărie sau de living din care puteți alege.

Unul dintre cele mai moderne tipuri de colțare de bucătărie sau de living sunt cele care vin în părți distincte, sau module, care vă permit să personalizați forma zonei de ședere și chiar să transformați canapeaua într-un dreptunghi mare – perfect pentru a vă relaxa sau chiar pentru a găzdui oaspeții peste noapte.

Adaptați canapeaua la cameră

Colțarele pot funcționa oriunde în cameră; totuși, va trebui să decideți unde anume vor arăta cel mai bine. De exemplu, camerele mari arată foarte bine cu un colțar în mijloc, cu toate acestea, camerele mici arată cel mai bine cu o canapea secțională de-a lungul unui perete.

Alegeți o piesă de mobilier care servește și ca spațiu de depozitare

Unul dintre multele beneficii ale unor colțare de bucătărie sau de living este că sunt suficient de mari pentru a oferi o mulțime de spațiu suplimentar de depozitare (atâta timp cât alegeți un model conceput în acest scop.)

Dacă sunteți conștient de faptul că ai nevoie de spațiu suplimentar de depozitare, puteți alege un colțar care vine cu sertare încorporate sau chiar scaune care se ridică pentru a dezvălui o zonă dedesubt. Unele canapele au chiar și spațiu de depozitare suplimentar sub brațe.

Măsurați cu ajutorul unei benzi adezive

Majoritatea proprietarilor de case sau a designerilor de interior vor folosi o bandă de măsură pentru a se asigura că o piesă de mobilier se va potrivi în spațiul lor de locuit. Cu toate acestea, unul dintre cele mai bune sfaturi este să folosiți de fapt bucăți de bandă adezivă pe podea pentru a marca locul unde va sta colțarul.

Prin conturarea formei sale pe podea sau marcarea înălțimii acestuia pe un perete, veți putea avea o idee mult mai bună despre locul cel mai bun pentru a vă plasa noua achiziție, precum și o idee mai bună despre măsurile generale și adâncimea acesteia.

Pentru a vă asigura că nu faceți o greșeală atunci când cumpărați colțare de bucătărie sau de living, ar trebui să evitați:

Alegerea dimensiunii greșite

Colțarele în multe dimensiuni diferite, de la cele mai mici de 3 locuri până la cele uriașe de 10-12 locuri.

Bineînțeles, nu veți putea potrivi o canapea secțională cu 10 locuri într-o cameră de zi sau bucătărie mică. Cu toate acestea, mulți oameni greșesc atunci când vine vorba de a cumpăra o canapea pentru un spațiu mai mare.

Trebuie să țineți cont de faptul că acel colțar va fi punctul focal al camerei dvs. de zi și va fi principala zonă de ședere. În plus, doriți să umpleți spațiul pe care îl aveți fără a adăuga prea multă dezordine. Așadar, nu vă fie teamă să alegeți un model mare pentru spații mai mari.

Presupunând că canapeaua trebuie să stea în colț

O altă greșeală frecventă atunci când cumpărați un colțar este să presupuneți că acesta trebuie să stea de-a lungul unui perete sau să se potrivească în colțul unei camere.

Bineînțeles, aceasta poate fi o opțiune dacă camera este deosebit de mică sau dacă este de formă pătrată, însă nu este întotdeauna cea mai bună idee pentru spațiile mai mari.

 

Sus