Oferte locuri de munca top

4 semne că aveți nevoie de o nouă pompă submersibilă

Pompa dvs. este o componentă esențială pentru a vă asigura că locuința dvs. are o sursă constantă de apă proaspătă și curată. Cu o întreținere adecvată, pompa dvs. poate rezista, în medie, între 8 și 15 ani, deși mulți proprietari declară că pompele lor rezistă mult mai mult, adesea între 20 și 30 de ani!

Cu toate acestea, deținerea unei case înseamnă că va trebui probabil să înlocuiți pompa la un moment dat, dar cum veți ști când este timpul? Pentru a vă ajuta, vă împărtășim câteva semne pentru care aveți nevoie de o nouă pompa submersibila de apa murdara și ce ar putea însemna aceste semne

Nu aveți deloc apă

Dacă nu există deloc apă când porniți robinetul sau spălați toaleta, acesta este un semn clar, că ceva este în neregulă. Remediați problemele de mai jos și, dacă acestea nu sunt problema, poate fi necesar să reparați sau să înlocuiți pompă submersibilă de apă murdară.

Ce ar putea fi:

 • Verificați întrerupătorul pentru a vă asigura că pompa primește curent. Mai întâi, opriți pompa, resetați întrerupătorul, apoi reporniți pompa.
 • Rezervorul sub presiune, rezervorul care stochează apa extrasă, s-a oprit și trebuie resetat.
 • O defecțiune a instalației, cum ar fi spargerea țevii, va duce la o secțiune inundată și ca pompa dvs. să funcționeze non-stop.
 • O secetă face ca puțul să se usuce, deși acest lucru este puțin probabil dacă nu a existat o secetă severă în zonă.

O scădere a presiunii apei

Când porniți apa, dacă există o scădere vizibilă a presiunii sale tipice, acesta este un semn că pompa dvs. nu este capabilă să scoată la fel de multă apă, deoarece începe să cedeze. Ar putea însemna, de asemenea, că pompa dvs. este prea mică, probabil cauzată de adăugarea unei noi băi, instalarea unei mașini de spălat vase sau adăugarea unui încălzitor de apă mai mare.

Ce ar putea fi:

 • O gaură în rezervorul de presiune sau mecanismele care ies în el.
 • Acumularea bacteriilor de fier în țevi ar putea încetini presiunea apei. Acest lucru este frecvent dacă apa dvs. are un conținut ridicat de fier. Verificați dacă problema afectează toate bateriile – dacă nu, poate fi o problemă localizată.

Aerul „scuipă” din robinet

Dacă porniți robinetul și se pare că există bule de aer care vin prin conducte și apa nu curge constant, este posibil ca pompa să nu poată trage apă în sus și să tragă aer. La fel ca o scădere a presiunii apei, acesta este un semn că pompa nu funcționează eficient și poate fi pe punctul de a eșua complet.

Ce ar putea fi:

 • Este posibil să se fi format o fisură în conducta care leagă pompa submersibilă de apă murdară de casa dvs., iar un instalator sau un specialist în repararea pompei puțului să o poată remedia.
 • Pânza freatică a scăzut sub pompă sau puțul dvs. se usucă. Acest lucru poate însemna că puțul trebuie să fie adâncit, dacă aceasta este o problemă consecventă.

Apa dvs. este murdară

Un miros sau gust metalic sau un miros de ou provenit din apa dvs. este, în general, un semn al mineralelor inofensive din fântână. Cu toate acestea, dacă apa iese, de fapt, cu murdărie, nisip sau sedimente, este absolut esențial să o reparați imediat. Cel mai probabil, aceasta este o problemă direct legată de pompa submersibilă de apă murdară însăși.

Este posibil ca pompa să fie prea mare pentru puțul dvs. și să tragă nămol și murdărie în sus și trebuie înlocuită. În schimb, poate fi necesară o reparație, dacă este așezată prea în puț și trebuie mutată, sau ecranul filtrului pompei s-a rupt sau deteriorat cumva. Aceasta este o problemă rezolvabilă de către un specialist.

Indiferent care ar putea fi problema, de la minerale inofensive la o pompă submersibilă de apă murdară spartă, nu beți apă tulbure, noroioasă sau murdară până când problema nu este rezolvată și când ați efectuat testarea apei.

Ce ar putea fi:

 • Conductele de apă sparte pot aduce murdărie și sedimente în sistemul dvs. de apă.
 • Dacă aveți un conținut ridicat de minerale în puț, depozitele de minerale se pot descompune și pot duce la sedimentarea în apă. Dacă aveți un sistem de filtrare a apei din puț, vă veți menține apa proaspătă și curată.
 • Dacă este vorba doar de apă fierbinte, problema ar putea să apară de la încălzitorul de apă.

 

Sus