Oferte locuri de munca top

4 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a cumpăra mobilier de terase

Viața și divertismentul obișnuiau să aibă loc în principal în interiorul casei. Sigur, trebuia să vă tundeți gazonul și să mențineți un minim de amenajare peisagistică pentru atractivitatea grădinii, dar era mai mult pentru estetică decât orice altceva.

Astăzi, însă, stilul de viață în creștere în aer liber a migrat mai multe activități în exterior, iar micii proprietari de locuințe pot crește valoarea proprietății lor prin îmbunătățirea spațiilor exterioare. Amenajarea zonelor de dincolo de cei patru pereți este mai importantă ca niciodată, iar alegerea unui mobilier de terase potrivit poate fi dificilă dacă nu știți ce trebuie să luați în considerare. Amenajarea exterioară este similară cu decorarea interioară, dar există factori suplimentari de care trebuie să țineți cont.

Funcție și utilizare – Cum veți utiliza mobilierul de terasă în aer liber?

Plănuiți să găzduiți serate cu catering și să așezați oaspeții la un set cu o masă extensibilă și fotolii sub o copertină de terasă? Sau vreți doar să petreceți timpul cu prietenii pe o canapea mare și confortabilă și fotolii de relaxare cu o măsuță de cafea pentru jocuri și gustări? Poate doriți pur și simplu să vă bucurați de soare într-o zi călduroasă de vară pe un șezlong cu o băutură răcoroasă lângă dumneavoastră. Oricare ar fi scopul, este o idee bună să începeți planificarea cu o listă a ceea ce doriți să faceți. Gândiți-vă la ce piese de mobilier de terase ar putea fi necesare și la câte persoane doriți să găzduiți.

Locație și specificații – Cum arată zona dvs. exterioară?

Trebuie să evaluați spațiul pe care intenționați să îl amenajați. Amenajați o terasă din lemn de esență tare, o curte, o piscină sau o grădină? Fiecare dintre aceste zone de exterior are propriile caracteristici unice de care trebuie să țineți cont atunci când decideți ce mobilier de terase de exterior să cumpărați și ce caracteristici sunt importante. Un teren denivelat poate necesita picioare de masă autonivelante, iar piscinele au nevoie cu siguranță de perne și țesături cu uscare rapidă.

  • Patio – Patio-urile standard sunt excelente pentru a lua masa în aer liber, pentru a sta la relaxare sau pentru a face grătar.
  • Terasă – Terasele sunt alternative elegante din lemn masiv la terasele din beton, dar aveți grijă la focarele cu flacără deschisă.
  • Piscină – Șezlongurile, mesele laterale și umbrelele sunt elemente obligatorii la piscină.
  • Verandă – Scaunele de relaxare sunt perfecte pentru a privi apusul soarelui de pe o verandă înconjurătoare sau cu ecran.
  • Grădină – Băncile decorative adaugă o notă de finisare clasică unei grădini bine îngrijite.

Împrejurimi

Unul dintre primii pași în planificarea peisagistică constă în a observa condițiile și realitatea clădirii și a zonei de teren. Există limitări pe care trebuie să le luați în considerare sau să le modificați? Fiți conștienți de poziția soarelui în raport cu totul, precum și de direcția și puterea vântului.

Spațiul se află sub o copertină, este acoperit de o pergolă sau este cuibărit printre copaci? O verandă ecranată este practic în interior, în timp ce o terasă poate fi complet expusă sau parțial umbrită de copaci. Protecția împotriva razelor UV dăunătoare este esențială dacă petreceți mult timp la soare. Gardurile și gardurile înconjurătoare au, de asemenea, un impact asupra securității, izolării și senzației de spațiu. Căutați să creați un colțișor confortabil sau o zonă mai deschisă și relaxată?

Dimensiuni și flux

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faceți înainte de a cumpăra mobilier de terase este să măsurați spațiul. Nu doriți să comandați canapeaua secțională de vis doar pentru a descoperi că este prea mare pentru spațiul dvs. după ce este livrată.

Asigurați-vă că vă gândiți la spațiul utilizabil, la formă și la fluxul de trafic, și nu doar la măsura exactă din punctul A până în punctul B. Dacă aveți o zonă cu o formă ciudată, piesele mai mici sunt o opțiune bună. Câteva mese cu scaune de bar pot găzdui același număr de persoane ca un set de luat masa mai mare.

Sus