Oferte locuri de munca top

3,6 mil. euro ar putea fi alocati pentru angajatii Mechel

Comisia Europeana doreste sa aloce Romaniei 3,6 milioane euro pentru a ajuta 1.000 de fosti salariati ai Mechel Campia Turzii si Mechel Reparatii Targoviste sa isi gaseasca noi locuri de munca.
Propunerea este transmisa, in prezent, spre aprobare Parlamentului European si Consiliului de Ministri al UE.
Laszlo Andor, comisarul UE pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, a declarat in legatura cu acest subiect: „In UE, fabricarea de produse siderurgice finite si semifinite a fost grav perturbata ca urmare a intensificarii concurentei din partea unor tari din afara UE, in special din partea Chinei. Propunerea de astazi ar contribui la pregatirea a aproximativ 1.000 de fosti lucratori siderurgisti din regiunea Cluj, Romania, pentru noi oportunitati de angajare sau pentru a-si infiinta propriile intreprinderi”.
Daca propunerea va fi aprobata, fondurile vor fi alocate din Fondul european de ajustare la globalizare (FEG).
Fostii salariati vor beneficia de orientare in cariera si evaluarea competentelor, formare profesionala, sprijin pentru antreprenoriat si diverse tipuri de indemnizatii. Una dintre masurile emblematice va consta in acordarea de sprijin unui numar de 250 de lucratori pentru a infiinta o intreprindere cooperativa care va produce echipamente sportive.
Costul total estimat al pachetului de masuri este de 7,14 milioane euro, din care FEG ar urma sa puna la dispozitie jumatate.

Sus