Oferte locuri de munca top

28 mil. euro fonduri europene pentru firmele din Regiunea Centru

1638.jpg Un grad de absorbtie de 85% a fost atins de proiectele implementate prin Programul Operational Regional de firmele mici din regiunea Centru.
Fondurile europene alocate firmelor mici in aceasta regiune au fost contractate in procent de peste 100%, iar 70% din proiecte sunt deja finalizate.
Un numar 249 de microintreprinderi au primit 27,82 milioane euro fonduri nerambursabile, la care firmele au adaugat alte 16,76 milioane euro ca si contributie financiara, pentru investitii si dezvoltarea afacerilor.
Firmele localizate in cele sase judete ale Regiunii Centru, Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, au investit si investesc peste 44 milioane euro in lucrari de extindere, retehnologizare, dotare cu echipamente performante, mobilier si crearea de noi locuri de munca.
Din totalul fondurilor contractate, deja au fost decontate firmelor cheltuieli in valoare de 18 milioane euro, gradul de absorbtie pe acest domeniu fiind de 85,5%.
Simion Cretu, director general ADR Centru, a precizat:
„Acest ritm alert demonstreaza nevoia acuta de sprijin si de fonduri nerambursabile de care au nevoie firmele pentru a rezista si a trai. Stim ca finantarea acestor proiecte reprezinta un efort uneori birocratic pentru firmele mici cu maxim 9 angajati, care de obicei isi organizeaza singure activitatea si nu au proceduri interne de lucru riguroase. Insa, acum stim ca prin implementarea acestor proiecte, pe langa echipamentele si dotarile achizitionate, sediile renovate sau extinse, beneficiarii au castigat si experienta necesara pentru a continua accesarea de noi fonduri pe viitor. De aceea, ii asteptam pe cei interesati sa revina si pentru accesarea fondurilor alocate pentru 2014-2020.”
Fondurile nerambursabile investite sunt alocate din bugetul domeniului major de interventie 4.3 – Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, din cadrul Programului Operational Regional.

Sus