Oferte locuri de munca top

240 mil. euro redistribuite catre POR

Comisia Europeana a aprobat realocarea a 240 milioane de euro catre Programul Operational Regional (POR).
De la POS Transport au fost redistribuite catre POR fonduri in valoare de 140 milioane de euro, iar de la POS Mediu fonduri in valoare de 100 milioane de euro.
Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene a declarat:
„Decizia Comisiei Europene va avea un impact important asupra dezvoltarii comunitatilor locale. Asa cum am promis, acesti bani vor fi folositi pentru a finanta scoli, spitale si drumuri judetene. Pentru scoli si spitale este alocata o suma de 173 milioane de euro, iar pentru drumuri judetene o suma de 67 milioane de euro. Realocarea fondurilor catre aceste domenii prioritare ale Romaniei va duce la cresterea nivelului de trai al romanilor”.
Programul Operational Regional este cel mai performant program. Prin intermediul acestui program, Romania a atras pana la data de 17 decembrie a.c. peste 1,64 miliarde de euro. In acelasi timp, sumele solicitate Comisiei prin intermediul POR pentru a fi rambursate Romaniei, se ridicau la aproximativ 1,75 miliarde de euro. Astfel, rata de absorbtie curenta aferenta POR era de aproximativ 47%. Tot la data de 17 decembrie a.c., rata de absorbtie curenta a fondurilor structurale si de coeziune era de peste 28%.
Ministerul Fondurilor Europene precizeaza ca realocarea fondurilor nu afecteaza implementarea proiectelor aprobate deoarece sumele care au fost realocate nu erau contractate la nivelul POS Transport, respectiv POS Mediu.

Sus