Oferte locuri de munca top

220 milioane de euro pentru AFI Palace Cotroceni

1934.jpg AFI Europe, membra a „AFI Group”, a semnat cel mai mare acord de finantare din sectorul imobiliar, in valoare de 220 milioane euro, cu consortiul de banci format din Deutsche Pfanbriefbank, Erste Group Bank si Raiffeisen Bank. Fondurile vor servi pentru finantarea centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Bucuresti.
David Hay, CEO AFI Europe Romania, a declarat:
„Apreciem increderea consortiului in AFI Europe si in AFI Palace Cotroceni, in acordarea unui credit atat de important, de 220 milioane euro. Procesul a fost o reala provocare, avand in vedere valoarea finantarii, participarea a trei banci importante si a faptului ca destinatia era un proiect din Romania. Totusi, dupa cum arata rezultatul de succes, atragerea unor sume mari este posibila in Romania pentru un proiect bun si un dezvoltator cu experienta”.
AFI Palace Cotroceni a fost inaugurat in noiembrie 2009 si este considerat unul dintre cele mai de succes centre comerciale din Romania inca de la deschiderea sa.
Suprafata totala inchiriabila a AFI Palace Cotroceni este de 81.000 mp, iar venitul operational net pentru primul trimestru al anului 2014 a fost de 7,3 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 6,7% comparativ cu primul trimestru din 2013. Pe baza rezultatelor din trimestrul 1, venitul operational net pentru 2014 este estimat sa depaseasca 29 milioane euro.
In plus, AFI Palace Cotroceni a inregistrat o crestere a traficului (numarului de vizitatori in mall) la o medie de 55.000 vizitatori pe zi in trimestrul 1 2014. Rata de ocupare a crescut in prezent la peste 98%.
Valoarea AFI Palace Cotroceni era de 375 millioane euro la data de 30 septembrie 2013.

Sus