Oferte locuri de munca top

190 de blocuri din Sectorul 1 vor fi reabilitate termic anul acesta

945.jpg Lucrarile de reabilitare termica a blocurilor de locuinte au fost reluate in Sectorul 1.
Primaria de sector si-a propus sa reabiliteze 190 de blocuri anul acesta. Constructorii au montat deja schelele la 35 dintre ele.
„Pana la finalizarea anveloparii tuturor blocurilor din aceasta zona administrativa, programul de reabilitare termica va continua in aceleasi conditii ca si pana acum – gratuit! Am decis ca in anul 2014 sa acceleram reabilitarea blocurilor”, afirma primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.
De la inceputul programului, in anul 2008, 628 de blocuri de locuinte din Sectorul 1 au fost anvelopate, ceea ce reprezinta aproximativ 65% din totalul imobilelor eligibile de a intra in program. Administratia locala si-a propus sa finalizeze programul de reabilitare termica pana la sfarsitul anului 2015.
In Sectorul 1, odata cu anveloparea gratuita a blocurilor, proprietarii primesc, tot gratuit, certificatul de performanta energetica al cladirii, acordat la nivel de bloc.
Lucrarile de interventie la anveloparea blocurilor de locuinte constau in: izolarea termica a peretilor exteriori; inlocuirea ferestrelor si a usilor exterioare existente, inclusiv tamplaria aferenta accesului in blocul de locuinte cu tamplarie performanta energetic; termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planseului peste ultimul nivel, in cazul existentei sarpantei; izolarea termica a planseului peste subsol, daca sunt prevazute apartamente la parter; lucrari de demontare a instalatiilor si a echipamentelor montate, aparent pe fatadele/terasa blocului de locuinte, precum si remontarea acestora dupa efectuarea lucrarilor, precum si lucrari de refacere a finisajelor anvelopei.

Sus