Oferte locuri de munca top

18 noi statiuni turistice vor putea atrage fonduri europene

Cei care sunt interesați de dezvoltarea afacerilor turistice vor avea noi oportunități pentru investiții.

18 localități vor fi atestate ca stațiuni turistice de interes național, respectiv local, ceea ce va permite accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea structurilor de cazare.

Vișeul de Sus, județul Maramureș, va deveni stațiune turistică de interes național, iar următoarele localități vor fi atestate ca stațiuni turistice de interes local:

  • Pecica, județul Arad;
  • Marghita, județul Bihor;
  • Vadu Crișului, județul Bihor;
  • Berzasca, județul Caraș – Severin;
  • Coronini, județul Caraș – Severin;
  • Mehadia, județul Caraș – Severin;
  • Conrud, județul Harghita;
  • Zetea, județul Harghita;
  • Săpânța, județul Maramureș;
  • Moldovița, județul Suceava;
  • Panaci, județul Suceava;
  • Putna, județul Suceava;
  • Saru Dornei, județul Suceava;
  • Vama, județul Suceava;
  • Deta, județul Timiș;
  • Jimbolia, județul Timiș;
  • Mălaia, județul Vâlcea.

Un complex sportiv va fi realizat langa Bucuresti

Vișeul de Sus, județul Maramureș

Datorită factorilor naturali de cură (aer, ape minerale, bioclimat etc.), localitatea s-a dezvoltat constant în ultimii ani din punct de vedere turistic, existând 869 locuri de cazare, în unități clasificate de la 1 la 5 stele/margarete, dintre care 706 locuri clasificate la categoriile 3,4 și 5 stele/margarete și 163 locuri la categoriile 1 și 2 stele/margarete.

În prezent stațiunea turistică de interes local mai dispune de: un parc orăşenesc cu o suprafață de 1,3 ha (cu alei, bănci şi locuri de joacă pentru copii, precum și vegetaţie decorativă bogată), stadion, terenuri se sport (handbal, volei, baschet etc), cluburi pentru tineret, bibliotecă orăşenească, casă de cultură (capacitate – 450 locuri), Muzeu de Istorie şi Etnografie, săli de sport și fitness și multe alte spații amenajate pentru relaxare, la care se adaugă spațiile special amenajate din incinta structurilor de primire turistice: piscine interioare și exterioare cu apă dulce și sărată, săli de fitness, saline etc.

Orașul Pecica, județul Arad

Turismul este un domeniu în curs de  dezvoltatre în orașul Pecica în prezent existând 4 de unități cu o capacitate de 110 de locuri de cazare, din care 56 delocuri clasificate la 3 și 4 stele.

Orașul Marghita – zona turistică, județul Bihor

Baza turistică este asigurată de pensiuni turistice, vile turistice și camera/apartamente de închiriat în scop touristic, care însumează 218 de locuri de cazare, din care 182 sunt clasificate la 3 stele și 4 margarete.

Comuna Vadu Crișului, județul Bihor

În prezent, în localitate există 103 de locuri de cazare în unități clasificate, din care 63 de locuri clasificate la 3 stele.

Comuna Berzasca, județul Caraș Severin

Zona s-a dezvoltat constant  în ultimii ani din punct de vedere turistic, în prezent existând 199 de locuri de cazare în unități clasificate, din care 138 de locuri clasificate la 3 stele/margarete.

Comuna Coronini, județul Caraș Severin

Turismul este un domeniu în curs de dezvoltare în Comuna Coronini, în prezent existând o capacitate totală de cazare de 166 de locuri din care 136 de locuri clasificate la 3 stele/margarete. În ceea ce privește circulația turistică, localitatea este vizitată pe tot parcursul anului.

Comuna Mehadia, județul Caraș-Severin

Turismul este un domeniu în curs de dezvoltare în Comuna Mehadia, în prezent există clasificate 175 de locuri de cazare clasificate din care 149 de locuri sunt clasificate la categoria 3 și 4 stele/margarete.

Comuna Corund, județul Harghita

Zona s-a dezvoltat constant  în ultimii ani din punct de vedere turistic, în prezent existând 353 de locuri de cazare în unități clasificate, din care 221 de locuri clasificate la 3 stele/margarete.

Comuna Zetea, județul Harghita

În prezent, în comuna Zetea există 966 de locuri de cazare în unități clasificate, din care 477 de locuri în structuri de primire turistică clasificate la 3 stele/margarete.

Comuna Săpânța, județul Maramureș

Localitatea s-a dezvoltat constant în ultimii ani din punct de vedere turistic, în prezent existând 322 de locuri de cazare clasificate, din care 220 de locuri în structuri de primire turistice clasificate la categoria 3 și 4 stele/margarete, fiind înregistrați anual peste 200.000 de turiști.

Comuna Moldovița, județul Suceava

Baza turistică este asigurată de pensiuni turistice/agroturistice și camere de închiriat în scop turistic care însumează un număr de 125 de locuri din care 68 de locuri în structuri de primire turistică clasificate la 3 stele/margarete.

Manopera pentru lucrari de constructii, mai scumpa in Bucuresti

Comuna Panaci, județul Suceava

Turismul este un domeniu în curs de dezvoltare în Comuna Panaci, în prezent existând clasificate 12 de unități de cazare cu o capacitate totală de 133 de locuri din care 125 de locuri clasificate la 3 și 4 stele/margarete. În ceea ce privește circulația turistică, localitatea este vizitată pe tot parcursul anului.

Comuna Putna, județul Suceava

Turismul este un domeniu în curs de dezvoltare în Comuna Putna, în prezent existând clasificate 347 de locuri de cazare, din care 303 locuri clasificate la categoria 3 și 4 stele/margarete.

Comuna Șaru Dornei, județul Suceava

În anul 2018 localitatea a avut un număr de 1240 de turisti, iar în anul 2019, 1520 de turisti. În prezent comuna Șaru Dornei dispune de un număr de 441 de locuri de cazare, din care 313 locuri clasificate la categoria 3 și 4 stele/margarete.

Comuna Vama, Județul Suceava

În acest moment pe raza comunei există 378 de locuri de cazare în pensiuni turistice și agroturistice, vile turistice și camere de închiriat în scop turistic, din care 272 de locuri clasificate la 3 și 4 stele/ margarete, iar numărul acestora este în continuă creștere.

Orașul Deta, județul Timiș

Zona s-a dezvoltat constant  în ultimii ani din punct de vedere turistic, în prezent existând peste 114 de locuri de cazare în unități clasificate de la 1 la 4 stele.

Orașul Jimbolia – zona turistică, județul Timiș

Turismul este un domeniu în curs de  dezvoltatre în orașul Jimbolia în prezent existând 3 structuri de primire turistică cu o capacitate de 100 de locuri de cazare, clasificate la categoria 3 stele.

Comuna Mălaia, județul Vâlcea

Zona s-a dezvoltat constant  în ultimii ani din punct de vedere turistic, în prezent existând 467 de locuri de cazare din care 234 de locuri, în unități clasificate la 3 și la 4 stele/margarete. Potrivit statisticilor, alături de Colibița în anul 2020, Mălaia a fost una diintre cele mai vizitate localități rurale din România.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2022

Sus