Oferte locuri de munca top

18 milioane de euro pentru proiecte cu finantare europeana in Oradea anul trecut

Un numar de 10 proiecte in valoare de peste 18 milioane de euro au fost finalizate in 2013 in Oradea iar in prezent sunt depuse spre finantare proiecte de peste 13 milioane de euro.
Printre cele mai importante realizari se numara modernizarea Gradinii zoologice, reabilitarea Centrului de cazare temporara nr. 1, Centrul de cercetare mecatronica a transportului public, Centrul de sustinere a afacerilor in judetele Hajdu-Bihar si Bihor.
Astfel, prin Directia Management proiecte cu finantare europeana s-au implementat anul trecut 34 de proiecte, s-au transmis 15 dosare de achizitie, atingandu-se un numar total de 21 de proiecte finalizate de la infiintarea directiei in 2008. Platile efectuate in 2013 au fost de aproape 47 de milioane de lei iar valoarea rambursarilor accesate s-a ridicat la 45 de milioane de lei, conform raportului de activitate al DMPFI.
Oradea este pe locul doi dupa Iasi in topul oraselor care au reusit sa atraga cele mai multe fonduri nerambursabile, cu o valoare de aproximativ 216 milioane de euro a proiectelor aflate in implementare.

Sus