Oferte locuri de munca top

 14 Septembrie – Ziua Nationala a Constructorului

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC) impreuna cu partenerii sociali Federatia Generala A Sindicatelor (FGS) si Casa Sociala a Constructorilor (CSC) in parteneriat cu Biblioteca Academiei Romane vor organiza in ziua de 14 septembrie 2021 un eveniment pentru omagierea breslei Constructorilor, cu ocazia zilei dedicata celor ce proiecteaza, cerceteaza, construiesc si contribuie, la realizarea constructiilor.

Gratie demersurilor FPSC si a unui grup de parlamentari care au inteles importanta sectorului constructii in economie, ziua de 14 septembrie a fost declarata prin legea 350/2018  “Ziua Nationala a Constructorului”.

Ziua de 14 septembrie are o semnificatie deosebita pentru constructorii din Romania: este ziua in care in anul 1895 au fost receptionate lucrarile de executie a “Podului Anghel Saligny” sau “Podul Carol” la Fetesti, lucrare emblematica pentru acele vremuri, cu o lungime totală inclusiv viaductele, de 4.087,95 m, fiind cel mai lung pod în Europa și al doilea ca lungime din lume la acea vreme.

Podul a fost inaugurat la 26 septembrie /14 septembrie 1895 iar ca test pe deschidere, un convoi de 15 locomotive a accelerat la 60 km/h, urmat de un tren rezervat „oaspeților”, la 80 km/h.

În anii 1960, după asanarea Baltii Ialomiței viaductul original a fost înlocuit cu un terasament.

Complexul Podului Anghel Saligny a fost utilizat exclusiv  aproape un secol, până în 1987, când a fost inaugurat noul complex Pod Cernavodă , construit lângă el.

In prezenta reprezentantilor breslei, a unor personalitati din domeniu si a mediului universitar, in cadrul evenimentului vom omagia breasla constructorilor romani,  parcurgand o istorie ilustrata a realizarilor din ultimul secol si jumatate, privind optimist catre tehnologii sofisticate de proiectare, executie si mentenanta a constructiilor viitorului.

Invitati: Acad.Ioan-Aurel POP –  Presedintele Academiei Romane

Attila-Zoltan CSEKE – Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei

Cristian PISTOL – Consilier de Stat Departamentul pentru Dezvoltare ,promovare si

Monitorizare proiecte de investitii in infrastructura.

Prof.ing.Nicolae NOICA – Membru de Onoare al Academiei Romane

Cristian-Romeo ERBASU – Presedintele FPSC

Ing. Radu VACAREANU – Rectorul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti

Arh. Corina MARINESCU – Reprezentant Techology Enable  Construction -TEC

Editia de anul acesta va avea loc   in ziua de marti 14 sept. si va fi gazduita de  Biblioteca Academiei Romane, Cal.Victoriei 125, intrarea din Bd. Dacia Bucuresti, in Amfiteatrul “Ion Heliade Radulescu” intre orele 12,00-14,00.

Pentru participare, va rugam sa ne comunicati intentia la tel 0753 039 138 sau 0722 694 235 sau la e-mail office@federatiaconstructorilor.ro.

La multi ani, constructori romani!

14 septembrie – Ziua Naţională a Constructorului

Casa Socială a Constructorilor în parteneriat cu Federatia Generală a Sindicatelor Familia,  Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii, Universitatea Terhnică de Construcții București, având alături  antreprenori, lucrători, parteneri de dialog social din țară și din străinătate, bucurându-ne de prezența unor distinși invitați din mediul social, instituțional și politic am sărbătorit, sâmbătă, 14 septembrie  Ziua Naţională a Constructorului.

Eveniment aflat la prima ediţie,  Ziua Naţională a Constructorului, zi de cinstire a constructorului român, conform Legii nr. 350/2018, a fost unul în care s-au regăsit în același loc bucuria, mândria, onestitatea, veselia dar și dragostea de țară, sentimente care s-au desăvârșit într-o manifestare vie a spiritului românesc la o sărbătoare care a îmbrăcat cu adevărat caracter național.

Caracterul național și importanța acestei sărbători a fost confirmată de prezenţa Viceprim-ministrului din Guvernul României cu atribuțiuni în domeniul construcțiilor, domnul Daniel Suciu – ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care a onorat cu prezența acest eveniment împreună cu doamna Oana Iacob – secretar de stat Ministerul Finanţelor Publice, doamna Elena Solomonesc – secretar de stat Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, domnul Alexandru Potor – secretar de stat Ministerul Fondurilor Europene, domnul Ionel Minea – secretar de stat Ministerul Transporturilor, doamna Rodica Paraschiv – Comisia de transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor precum şi cu alte personalităţi române şi din străinătate.

Acești oaspeți, reprezentanți de seamă ai Guvernului și clasei politice, alăturându-se partenerilor sociali din patronate și din sindicatele din construcții au construit și în acest fel forul tripartit (guvern, patronate sindicate) prin care sectorul construcţiilor, declarat prioritar în economia românească pe următorii zece ani, dă încă o dată semnalul începutului acțiunilor de revigorare a investiţiilor, a țării.

 

Mulţumim tuturor invitaţilor pentru participare şi le adresăm tuturor lucrătorilor din construcții un sincer  La multi ani! amintindu-le incă o dată că noi, Casa Socială a Constructorilor, suntem un organism creat de constructori pentru constructori.

 

Casa Socială a Constructorilor

Sus