Oferte locuri de munca top

105 mil lei pentru statia de epurare Glina

glAutorităţile vor putea obține fonduri pentru finalizarea lucrărilor de modernizare ale staţiei de epurare de ape uzate de la Glina în cadrul proiectului Glina II. Proiectul se află în curs de evaluare pentru a obţine o finanţare prin împrumut de la Banca Europeană pentru Investiţii.

Proiectul cuprinde în afară de lucrările la staţia de epurare și reabilitarea principalelor canale de scurgere și a canalului colector de sub Dâmboviţa.

Obiectivul proiectului este tratamentul adecvat al apelor reziduale ale Bucureștiului la niveluri impuse prin directivele europene, reducerea nivelului de infiltraţie în reţeaua de canalizare și realizarea unei soluţii sustenabile pentru procesarea întregului volum de ape uzate al orașului.

BEI ar putea acorda o finanţare totală de 105 milioane de euro în cadrul proiectului iar investiţia totală a fost estimată la 353 milioane de euro.

Banca va cere autorităţilor de la București să se asigure că procedurile de achiziţie publică pentru lucrări vor fi în acord cu cerinţele UE în domeniu și vor implica printre alte cerinţe și publicarea licitaţiilor în Jurnalul Oficial al UE.

Proiectul se află în stadiul de evaluare și negociere iar următorii pași prevăd aprobarea din partea Consiliului de Directori al BEI și semnarea contractului de împrumut.

În prezent la staţia de epurare Glina se află în desfășurare proiectul pentru finalizarea primei etape a proiectului în valoare de 14 milioane de euro. Lucrările ar fi trebuit finalizate în 2015.

 

Te aceeasi tema cititi https://www.arenaconstruct.ro/cui-va-plati-bucurestiul-14-mil-de-euro-in-proiectul-de-finalizare-a-statiei-glina/

 

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor editia iulie-august 2016

Articole disponibile fara abonament – paginile 33, 40-41, 44-45, 67-68.

 

Sus