Oferte locuri de munca top

10 mil euro, bani europeni, pentru doua proiecte ale Universitatii Ovidiu din Constanta

Universitatea Ovidius din Constanța a câștigat două proiecte, în valoare totală de 10 milioane de euro, finanțate prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională, pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale.

Primul proiect vizează extinderea campusului existent pe Aleea Universității, nr. 1, prin construirea și dotarea unei noi clădiri, care va include săli de clasă și laboratoare de specialitate, cu o capacitate de 466 de locuri pentru programe de studiu care formează specialiști în domeniile IT&Comunicații,

Domeniile de specializare pentru care noua clădire va fi construită sunt Tehnologia Informației și a Comunicațiilor, Inginerie și transport naval. Concret inginerie și transport naval.

Cel de-al doilea proiect prevede dezvoltarea unei infrastructuri educaționale moderne și îmbunătățirea accesului la servicii de calitate și favorabile incluziunii în domeniile de specializare Turism, Agro-alimentar și Biotehnologii.

Acesta vizează realizarea unei noi infrastructuri educaționale universitare și dotarea laboratoarelor de specialitate, cu o capacitate de 557 de locuri pentru programe de studiu care formează specialiști din domeniile turism, agro-alimentar și biotehnologii.

Cele două noi clădiri vor avea o suprafață construită de peste 5000 mp și regim de înălțime Parter + 2 Etaje, fiind realizate utilizând o arhitectură similară, într-o compoziție unitară.

Spațiile de învățământ vor include șase amfiteatre, nouă săli de seminar, trei laboratoare digitale specializate (un laborator pentru inteligență artificială, unul pentru securitate cibernetică și învățare automată și unul pentru excelență în turism), patru laboratoare digitale generice și șapte laboratoare tehnice.

„Universitatea Ovidius din Constanța face un pas important spre consolidarea statutului său de pol academic și de cercetare în regiunea de sud-est a României, prin atragerea unei noi finanțări, în valoare de 10 milioane de euro. Aceste investiții reprezintă o continuare firească a demersurilor noastre de dezvoltare instituțională, demarate anterior, prin proiecte finanțate atât prin PNRR, cât și prin atragerea altor linii de finanțare europeană în exercițiul anterior”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Prin intermediul celor două proiecte este vizată creșterea accesului anual la servicii educaționale de calitate pentru cel puțin 2000 de studenți, inclusiv pentru cei din grupuri vulnerabile (peste 10%), prin utilizarea noilor infrastructuri și a dotărilor aferente.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2024

Revista Arena Constructiilor noiembrie-decembrie 2024

Sus